Familiefotografie Eindhoven: Janneke & Michiel

familiefotografie Eindhoven

Ik ken Janneke en Michiel zo’n 14 jaar. Ooit zaten we samen in dezelfde groepsreis in Zuidelijk Afrika (waar mijn liefde voor Afrika begon!) en we zijn altijd bevriend gebleven. Inmiddels is hun gezin uitgebreid met zoon Stijn en dochter Pien en we hebben door de jaren samen aardig wat meegemaakt en met elkaar gedeeld. Gefotografeerd had ik ze – op een zwangerschapsshoot na – alleen nog nooit. En omdat ik altijd heel blij word van hoe ze als gezin met elkaar omgaan, wilde ik dat graag vastleggen. En ik had geen idee hoe bijzonder dat zou zijn!

Dus zo nestelde ik me ergens in juni met een slaapzak op hun bank, zodat ik er de volgende ochtend zou zijn als ze wakker zouden worden. En al ken je je vrienden dan nog zo goed, je bent er nooit bij als ze op zondagochtend met de kinderen nog even knuffelen in bed, of samen tanden poetsen en haren doen. In het begin was het ook even onwennig dat ik er met mijn camera was want hoe doe je nou alsof je die camera niet ziet? Hoe doe je nou normáál?

Het idee was dat ik een ‘gewone’ dag zou vastleggen. Vaak fotografeer ik bijzondere momenten, zoals bruiloften, zwangerschappen of we gaan er speciaal op uit voor mooie foto’s met een familie. Maar ik wil juist zo graag die simpele dingen vastleggen, de dingen waarvan je later roept: ‘oh ja, zo deden we dat altijd!’  of ‘zo zit je nu nog steeds’. Maar goed, wat ga je doen op een gewone dag? Nou, gewone dingen dus: ontbijten, spelletjes, het grasmaaien, de was vouwen, oefenen met gitaar spelen, even tv kijken terwijl er wordt gekookt, ‘s avonds voorlezen voor het slapengaan. En doodmoe in je vaders armen kruipen als je instort van een dag vol leuke dingen.

Het klinkt misschien een beetje gek om over mijn eigen foto’s te zeggen maar ik ben zo blij en zelfs ontroerd door het resultaat! De kwetsbaarheid als je mensen in hun dagelijkse doen vastlegt, de herkenning. Ik denk zelf (en ik begreep dat de ouders van Janneke en Michiel dit ook vinden, een heel fijn compliment!) dat het een heel goed beeld geeft van wie ze met elkaar zijn. En ik ben supertrots dat ik een vriend mag zijn van deze mooie, warme en enorm liefdevolle mensen!

Wil je ook zo’n mooi document van een dag (of dagdeel) uit jullie leven? Mail of bel me dan!

familiefotografie Eindhoven

familiefotografie Eindhoven

familiefotografie Eindhoven

familiefotografie Eindhoven

familiefotografie Eindhoven

familiefotografie Eindhoven

familiefotografie Eindhoven

familiefotografie Eindhoven

familiefotografie Eindhoven

familiefotografie Eindhoven

familiefotografie Eindhoven

familiefotografie Eindhoven

familiefotografie Eindhoven

familiefotografie Eindhoven

familiefotografie Eindhoven

familiefotografie Eindhoven

familiefotografie Eindhoven

familiefotografie Eindhoven

familiefotografie Eindhoven

familiefotografie Eindhoven

familiefotografie Eindhoven

familiefotografie Eindhoven

familiefotografie Eindhoven

familiefotografie Eindhoven

familiefotografie Eindhoven

familiefotografie Eindhoven

familiefotografie Eindhoven

familiefotografie Eindhoven

familiefotografie Eindhoven

familiefotografie Eindhoven

familiefotografie Eindhoven

familiefotografie Eindhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *