Hondenfotografie: Sanne en haar meiden

hondenfotografie

Ik ken Sanne al een aantal jaar. We begonnen ongeveer gelijk met professionele fotografie en gingen al snel ieder een andere kant op. Waar ik vooral bezig ben met bruiloften en andere ‘mensenfoto’s’, daar ging Sanne steeds meer bezig met het fotograferen van dieren (en soms hun baasje).  

Ik volgde via social media de komst van haar eerste labrador, de zwarte Juno. Zag het eerste nestje van Juno waaruit Freya bij haar bleef. En vorig jaar het tweede nest waaruit Skadi afkomstig is. Samen deden we mee aan een internationale fotografie-wedstrijd waar Sanne hoge ogen gooide met haar foto’s van haar meiden (en een boel andere leukerds). En toen we daar online eens over kletsten vroeg ze: ‘vind je het leuk om een keer helemaal los te gaan met je camera op die van mij?’. Dat hoefde ze echt maar één keer te vragen! 

Wie mij een beetje volgt weet dat ik gek ben op dieren. Zelf heb ik drie katten, ik fotografeer met enige regelmaat bij de dierenarts, als een soort hobby, en ik ben verliefd op Afrika waar ik regelmatig heen ga om ook de grote hondjes en poesjes te fotograferen. Sterker nog: in maart 2019 organiseer ik zelfs een fotoreis naar Zuid-Afrika! 

En zo gingen we afgelopen maandag samen op pad, met drie volledig uitgelaten, enthousiaste en energieke labradors bij de Wassenaarse Slag. We lieten ze eerst maar even lekker uitrazen, hollen, over elkaar heen buitelen en zand happen. En toen we bij een klein heuveltje kwamen met mooi tegenlicht was dat de perfecte plek om ook een paar portretjes van ze te schieten. 

Ik heb een superleuke ochtend gehad en een paar dingen geleerd: van honden word je zanderig, voor honden moet je geduld hebben en van honden krijg je zelf ook een boel beweging. Sanne, het was leuk, dank je wel!

hondenfotografie

hondenfotografie

hondenfotografie

hondenfotografie

hondenfotografie

hondenfotografie

hondenfotografie

hondenfotografie

hondenfotografie

hondenfotografie

hondenfotografie

2 thoughts on “Hondenfotografie: Sanne en haar meiden

  1. Sanne Beantwoorden

    Hoi Simone,
    Wat een leuke blog! Het was inderdaad hartstikke gezellig, en ik vind de foto’s super geworden! Moeten we vaker doen, gezellig samen wandelen 🙂
    Liefs,
    Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *