Reportage Den Haag: de dierenarts

Al een aantal jaar kom ik met mijn drie katten bij dezelfde dierenarts, Dierenkliniek Statenlaan in Den Haag. Het is een hele fijne praktijk, met veel persoonlijke aandacht voor de dieren en hun baasjes en de sfeer onderling is ook altijd vrolijk en ontspannen. Het is er meestal druk maar er is geen gestress en de dieren krijgen alle aandacht. Toen ik begon met het maken van reportages in Den Haag van mensen en hun werk, kwam de dierenarts als onderwerp dan ook meteen in me op.

Gelukkig vonden zij het zelf ook een leuk idee en inmiddels heb ik er meerdere dagen gefotografeerd zodat ik alle verschillende artsen en assistenten heb kunnen vastleggen voor onder andere hun website. En het is iedere keer weer zo leuk om er te mogen fotograferen!

Omdat ik er nu al een paar keer een volle dag ben geweest ben ik een soort kind aan huis geworden en mag ik overal komen. De baasjes van de dieren worden altijd wel geïnformeerd dat ik er ben want niet iedereen vindt het prettig om zomaar op de foto te gaan natuurlijk. En ik fotografeer niet alleen de consulten maar ook de operaties en behandelingen bij dieren ‘achter de schermen’.

De eerste keer in de operatiekamer was wel even spannend! Van een grote afstand fotografeerde ik met een flinke zoomlens de eerste snee en het eerste bloed (in zwartwit, haha!), maar het duurde niet lang of de dierenarts moest me waarschuwen dat ik wat verder weg moest gaan staan met mijn niet-gedesinfecteerde camera. Wat mijn werk hier extra leuk maakt is ook dat iedereen even bereid is om van alles uit te leggen. Ik mag door de microscoop meekijken, röntgenfoto’s worden uitgelegd, ik weet nu hoe de eierstokken van een hond eruit zien en hoe je ze moet vinden en ik heb met mijn neus op gebitsoperaties gestaan. Ik leer zoveel!

Maar ook de consulten zijn interessant. Iedere keer weer een verrassing wat voor dier er binnen komt en wat voor baasje daar dan bij hoort. En ik vind het verbazingwekkend hoe vaak die twee samen te matchen zijn. En iedere keer opnieuw krijg je via het dier ook een inkijkje in het leven van het baasje. Wat een verhalen, wat een werelden, wat zijn mensen en dieren toch mooi!

Inmiddels zijn er meer dan genoeg foto’s gemaakt in de praktijk maar het is zo leuk om te doen dat het haast een hobby is geworden. Dus wie weet als ik binnenkort weer eens een dagje leeg heb in de agenda…

reportage den haag

reportage den haag

reportage den haag

reportage den haag

reportage den haag

reportage den haag

reportage den haag

reportage den haag

reportage den haag

reportage den haag

reportage den haag

reportage den haag

reportage den haag

reportage den haag

reportage den haag

reportage den haag

<< terug  naar overzicht

1 thought on “Reportage Den Haag: de dierenarts

  1. Pingback: Simone Janssen Fotografie | hondenfotografie | duinen | huisdier | hond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *