Reportage Den Haag

Al een aantal jaar kom ik met mijn drie katten bij dezelfde dierenarts, Dierenkliniek Statenlaan. Onlangs maakte ik er een reportage in Den Haag.

Mijn eigen dierenarts

Het is een hele fijne praktijk, met veel persoonlijke aandacht voor de dieren en hun baasjes. De sfeer onderling is ook altijd vrolijk en ontspannen. Het is er meestal druk maar er is geen stress en de dieren krijgen alle aandacht. Toen ik begon met het maken van reportages in Den Haag van mensen en hun werk, kwam de dierenarts als onderwerp dan ook meteen in me op.

Gelukkig vonden zij het zelf ook een leuk idee. Inmiddels heb ik er meerdere dagen gefotografeerd zodat ik alle verschillende artsen en assistenten heb kunnen vastleggen voor onder andere hun website. En het is iedere keer weer zo leuk om er te mogen fotograferen!

Ook achter de schermen

Omdat ik er nu al een paar keer een volle dag ben geweest ben ik een soort kind aan huis geworden en mag ik overal komen. De baasjes van de dieren worden altijd wel geïnformeerd dat ik er ben want niet iedereen vindt het prettig om zomaar op de foto te gaan natuurlijk. En ik fotografeer niet alleen de consulten maar ook de operaties en behandelingen bij dieren ‘achter de schermen’.

Iedereen op de praktijk is heel enthousiast!

De eerste keer in de operatiekamer was wel even spannend! Van een grote afstand fotografeerde ik met een flinke zoomlens de eerste snee en het eerste bloed (in zwartwit, haha!). Maar het duurde niet lang of de dierenarts moest me waarschuwen dat ik wat verder weg moest gaan staan met mijn niet-gedesinfecteerde camera. Wat mijn werk hier extra leuk maakt is ook dat iedereen even bereid is om van alles uit te leggen. Ik mag door de microscoop meekijken, röntgenfoto’s worden uitgelegd, ik weet nu hoe de eierstokken van een hond eruit zien en hoe je ze moet vinden en ik heb met mijn neus op gebitsoperaties gestaan. Ik leer zoveel!

Wat een verhalen, wat een dieren!

Maar ook de consulten zijn interessant. Iedere keer weer een verrassing wat voor dier er binnen komt en wat voor baasje daar dan bij hoort. En ik vind het verbazingwekkend hoe vaak die twee samen te matchen zijn. En iedere keer opnieuw krijg je via het dier ook een inkijkje in het leven van het baasje. Wat een verhalen, wat een werelden, wat zijn mensen en dieren toch mooi!

Inmiddels zijn er meer dan genoeg foto’s gemaakt in de praktijk maar het is zo leuk om te doen dat het haast een hobby is geworden. Dus wie weet als ik binnenkort weer eens een dagje leeg heb in de agenda…

reportage den haag

reportage den haag

reportage den haag

reportage den haag

reportage den haag

reportage den haag

reportage den haag

reportage den haag

reportage den haag

reportage den haag

reportage den haag

reportage den haag

reportage den haag

reportage den haag

reportage den haag

reportage den haag

<< terug  naar overzichtBen je enthousiast geworden over mijn foto’s en wil je graag een afspraak maken?

Mail of bel me; dan kan ik al je eventuele vragen beantwoorden en kunnen we een datum prikken! Zeker in de zomer ben ik vaak vrij ver vooruit volgeboekt, dus wacht niet te lang.

Wil je graag weten wat er met jullie budget mogelijk is?

Van kortere tot langere shoots, alles kan! En bij iedere shoot zitten de nabewerking, de bestanden op hoge resolutie op USB én een mooi boekje inbegrepen.


Heb je een vraag?